2022. augusztus 11., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szerdán a Ferencváros labdarúgó-csapata is megkezdi szereplését az európai kupaporondon: a zöld-fehérek ellenfele a kazah Tobol lesz a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. 

A sorozatban háromszor – kétszer az Európa-ligában, egyszer a BL-ben – csoportkörös magyar bajnoknak papírforma szerint nem okozhat gondot a rivális kiejtése. Az ellenfél története során eddig egyetlen párharcot tudott nyerni európai kupában, méghozzá 2018-ban, az EL-selejtező első körében.

Amíg az FTC 33 bajnoki címével rutinos szereplőnek számít mind az európai porondon, mind a legrangosabb sorozatban, addig a Tobol mindössze másodszor szerepelhet a BL-ben: az előző alkalommal, 2011-ben a Slovan Pozsony 3-1-es összesítéssel már az első körben elbúcsúztatta. A Ferencváros még sosem találkozott kazah csapattal.

A magyar bajnok keretében jelentős változás nem történt a nyáron, többnyire kevesebb játéklehetőséghez jutott és kiöregedő labdarúgók távoztak, az egyedüli kivétel a francia Angers csapatához igazolt Miha Blazic. Az érkező oldalon két hátvéd, egy középpályás és egy csatár szerepel. Az FTC számára a legnagyobb problémát a négyórás időeltolódás, illetve a hosszú, hétórás utazás okozhatja, éppen ezért az együttes már hétfőn elindult és megérkezett Kosztanajba, ahol ma lép pályára.

A párharc első mérkőzése 17 órakor kezdődik, a visszavágót jövő szerdán a budapesti Groupama Arénában rendezik. 

A továbbjutóra a szlovák Slovan Pozsony és a grúz Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban, míg a másik gárda következő ellenfele – az Európa-konferencialiga-selejtező második körében – az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz.

A BL-csoportkörbe jutáshoz négy párharcot kell nyernie az FTC-nek, amely ezt célként jelölte meg.

A szerda délutáni mérkőzést az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt helyi finomsággal kínálják a repülőtéren – a Ferencváros kedves fogadtatásban részesült Kazahsztánban

Fotó: FTC