2022. augusztus 11., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Thomas Courts vezetőedző szerint elsősorban a középpályán és a csatársorban kell megerősíteni a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának keretét.

A skót szakember ugyanakkor arra egyelőre nem tudott válaszolni, hány futballista érkezése várható, mivel előbb a szlovéniai edzőtáborban és edzőmérkőzéseken is szeretné látni a jelenlegi tanítványait.

„A keret tagjai profik, elkötelezettek és keményen dolgoznak az eddigi tapasztalataim szerint. A hozzáállással rendkívül elégedett vagyok – beszélt az MTI-nek első benyomásairól a 40 éves tréner. – A klubnál is nagyon pozitívak az első impulzusaim, mert európai színvonalú infrastruktúra fogadott, és nagyon szívélyesen köszöntöttek az egyesületnél.“

A két hete kinevezett Courts szerint hasonló feladat vár rá a Honvédnál, mint előző csapatánál, a Dundee Unitednél, ugyanis a skót együttes a csalódást keltő kilencedik helyen végzett 2021-ben, majd az előző szezonban az irányításával negyedikként zárt.

A kispestiek az előző két idényben a bennmaradásért harcoltak, szerinte nagyobb szervezettségre és önbizalomra lesz szükség ahhoz, hogy a 2022/2023-as évadban ennél jobban teljesítsenek. Elsősorban azt nevezte fontosnak, hogy a Honvéd „szenvedélyes szurkolótábora büszke legyen a csapatra“.

A Budapest Honvéd tavaly a tizedik, idén pedig a kilencedik helyen végzett az NB I-ben.


 Fotó: HFCTörök László a Kisvárda új vezetőedzője

Török Lászlót nevezték ki kedden a Kisvárda Master Good labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. A klub, amely az előző idényben története legjobb eredményét elérve második lett az NB I-ben, így a következő szezonban az Európa-konferencialiga selejtezőjében szerepelhet, az U19-es csapatától vezényelte át a szakembert a felnőttegyütteshez.

Az 52 éves szakember 2006-tól 2018-ig Kecskeméten dolgozott, ahol az NB II-es, majd NB I-es csapatot irányította vezetőedzőként, hét évig pedig az akadémia szakmai igazgatója volt. Az elmúlt fél évet Kisvárdán töltötte.

„Rálátása van a teljes utánpótlásunkra, ami fontos, hiszen célunk és feladatunk is a fiatalok beépítése, és olyan futballisták kerültek most a felnőttek közé, akikkel ő már együtt dolgozott az elmúlt fél évben“ – mondta Révész Attila sportigazgató. „Nagyon oda kell figyelnünk a fiatalokra, az ő egyéni képzésük és fejlesztésük az egyik fő feladatom lesz“ – fogalmazott Török László.