2022. augusztus 11., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Folytatta a felkészülési mérkőzések sorozatát a Sepsi OSK az ausztriai Kaprunban tartott edzőtáborban. A Ferencváros és a Legia Varsó elleni sikereket követően a bolgár CSZKA Szófián volt a sor, hogy érezze a sepsiszentgyörgyiek erejét. Az előző két mérkőzéshez képest ezzel az alkalommal módosította a sorok összetételét Cristiano Bergodi edző, és a kezdőcsapatot nem a félidőben, hanem a 60. perc táján cserélte le második gárdára, néhányan pedig végig a pályán maradtak. Ez volt a legjobb teljesítménye a csapatnak az edzőmeccsek során, nem csak a 4-0 tanúskodik erről, hanem a sokkal jobb játék, mezőnyfölény és kidolgozott gólok is. Ha Ňinaj fejjel szerzett találatot egy szöglet után, Matei és Golofca góljait tetszetős kombinációk és cselek előzték meg.

A mérkőzés napján kötötték meg a szerződést Mario Rondónnal, így ő egyelőre nem lépett pályára.

Néhány nappal később a Karlsruher SC kellett volna legyen az ellenfél, azonban az utolsó pillanatban közbejött változás miatt a szintén német, de másodosztályban játszó Sandhausen SV ellen álltak ki Bergodi legényei. Rendhagyó meccs volt, mert nem 2x45, hanem 4x30 percet játszottak a csapatok, hogy mindenki legalább 60 percet kapjon. Ezen a meccsen megmutatkozott, hogy a német másodosztályhoz is nehezen mérhető a román bajnokság, illetve a kéthetes kemény edzésmunka fáradtsága, így az ellenfél volt az, amely 3-0-ra nyert. Bemutatkozott immár Rondón is a csapatban – egyelőre nem sok sikerrel.

A meccs után értékelő Cristiano Bergodi kiemelte: a meccsek eredményének nulla a jelentősége, ő annak örül, hogy mindent el tudtak végezni, amit tervezett, és különösen annak, hogy nem sérült meg senki az edzések és edzőmeccsek során.

Ugyanakkor el kell mondani, hogy Achahbar, akivel szerződést hosszabbítottak, és akinek a fényképe megjelent a klub Facebook-oldalán, mint aki részt vesz az edzőtáborban, egyik meccsen sem lépett pályára, ami azt jelenti, hogy még nem jött teljesen helyre a sérülése után. Feltűnik továbbá, hogy Askovszki csak az első meccsen játszott, ami vagy azt jelenti, hogy mégis van egy sérült, vagy távozni szándékozik, erről egyelőre nem tett említést a klub. Mindenesetre, ahogy Bergodi is mondta, továbbra is keresik azt a védekező középpályást, aki betöltheti az Eder távozása miatt keletkezett űrt.

A Sepsi OSK számára szombaton kezdődik a hivatalos idény, amikor Aradon a Kolozsvári CFR 1907 ellen a Szuperkupa-döntőben találkozik. 


A hűsölésre is jutott idő Ausztriában. Fotó: a Sepsi OSK közösségi oldala
Jegyzőkönyv

Sepsi OSK – CSZKA Szófia 4-0 (3-0) 

St. Ulrich, Ausztria.

Sepsi OSK: Niczuly (60. Began) – Dimitrov (60. Ciobotariu), Mitrea (60. Mitrea), Ňinaj, Dumitrescu (60. Ispas), Matei (60. Rența), Păun, Aganović (60. Bojić), Bărbuț (60. Ștefănescu), Tudorie (60. Damașcan), Ion Gheorghe (60. Golofca). 

Gólszerzők: Matei (4., 44.), Ňinaj (9.), Golofca (71.).

Jegyzőkönyv

Sepsi OSK – Sandhausen SV 0-3

St. Ulrich, Ausztria

OSK az első 2x30 percben: Began – Dimitrov, Bălașa, Ciobotariu, Ispas, Ștefănescu, Golofca, Francisco Junior, Rența, Damașcan, Rondon.

Pályára léptek a második 2x30 percben: Niczuly – Mitrea, Dumitrescu, Ňinaj, Bărbuț, Păun, Ion Gheorghe, Bojić, Tudorie.