2022. augusztus 11., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Mel’amour zenekar

A marosvásárhelyi Mel’amour zenekar 2021-ben alakult, és elsősorban indie-pop műfajú dalokat játszik, viszont tagjai elmondták, hogy más stílusban is kipróbálnák magukat. 

A fiatal zenészek alkotta együttes tagjai korábban már külön-külön megpróbálkoztak a dalszerzéssel és énekléssel. Egy évvel korábban pedig megtörtént az egymásra találás, a járvány idején jobban össze tudtak kovácsolódni. Annak ellenére, hogy fiatal zenekarról van szó, már hat saját dallal rendelkeznek, illetve az egyikhez már el is készült a videóklip is. A munka pedig nem áll meg! A Mel’amour zenekar tagjai: Pfeifer Melany (ének), Péter Csanád László (elektromos gitár), László Szabolcs Attila (billentyűs hangszerek), Balás N. Dániel (akusztikus gitár), Szász Hunor (basszusgitár) és Józsi Csanád (dobok). 

Péter Csanád László lapunknak elmondta, hogy az elején úgy gondolták, nem lesz könnyű betörni az erdélyi zene piacára, viszont 2022-ben azt tapasztalják, hogy folyamatosan nyílnak újabb és újabb kapuk, úgyhogy bizakodóak. A zenekar fellépett a Vásárhelyi Napokon, de több ízben látogatott már el Szatmárnémetibe – ahol az első fellépése is volt –, illetve Székelyudvarhelyre. A fiatal zenészeket nagy örömmel tölti el, hogy eljuthatnak különböző helyszínekre, illetve kíváncsiak rájuk az emberek.

Pfeifer Melany, a zenekar énekesnője kiemelte, hogy június elején felléptek az MMDSZ Diáknapokon is, amikor a saját korosztályuk előtt zenélhettek. Az énekesnő szerint a koncert katartikus élmény volt számukra, az eddigi fellépéseik közül ez viszi a pálmát.

A zenekar a koncertjein más együttesek dalait is elő szokta adni, azonban ezek átmennek egy szűrőn, vagyis habár megpróbálják úgy előadni, ahogy azt a dal megálmodója teszi, mindeközben beleviszik a saját érzéseiket is, így a Mel’amour zenekar is részese lesz a dalnak. A magyar zeneipar széles kínálatából több együttes dalait is megszólaltatják, többek között a Margaret Island vagy a Blahalouisiana ismert slágereit.

A próbák kapcsán Péter Csanád László elárulta azt is, hogy általában hetente egyszer szoktak összeülni, viszont a koncertszezon idején a heti 3-4 alkalom sem ritka.

Pfeifer Melany hangsúlyozta, hogy a Mel’amour zenekar folyamatosan dolgozik, és a közönségért zenél. Szeretnék, hogy minél több emberhez eljussanak a dalaik. A vágyaik között szerepel az is, hogy néhány év múlva, vagy akár még hamarabb, nagyszínpadokon állhassanak. Péter Csanád László ehhez még hozzátette, hogy júliusban napvilágot lát a zenekar következő videóklipje, illetve másfél havonta szeretnének egy-egy újabb klippel jelentkezni, továbbá az sem titkolt céljuk, hogy jövőre szeretnének egy nagylemeznyi anyagot egyben megjelentetni.

Fotó: Mel'amour zenekar