2022. augusztus 11., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Még a Forma–1-es Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályán is nyomott hagyott Csou Kuan-jü vasárnap délutáni balesete – derült ki a Sky Sports tudósítója, Craig Slater hétfői posztjából.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap roppant ijesztő rajtbalesettel indult a Brit Nagydíj: az Alfa Romeo újonca, Csou Kuan-jü volt az elszenvedője a George Russell-lel való ütközésnek. A kínai autója, miután összeért a Mercedesszel, a levegőbe emelkedett, a földet érést követően pedig felborulva csúszott át a bukótéren, majd ismét pattant egyet, és a nézőtér, valamint a gumifal közötti keskeny szakaszon ért földet.

Csou csodával határos módon sérülés nélkül úszta meg az esetet, a futam leintését követően már személyesen nyilatkozott, és jelezte, úgy érzi, életét a 2018-ban bevezetett (akkor még többek által ellenzett) glória fejvédő mentette meg.

A horrorisztikus balesetről azóta számos felvétel látott napvilágot. Az illetékesek (a csapat, valamint a Forma–1 és a Nemzetközi Automobil-szövetség képviselői) vizsgálják a körülményeket, de azt is, hogy a tapasztalatok alapján miként lehetne még tovább javítani a biztonságot – mutatott rá összeállításában az M4 Sport.

A Sky Sports rutinos riportere, Craig Slater nemrég érdekes adalékkal járult hozzá a történtekhez, és mutatta meg, milyen komoly erejű volt Csou autójának becsapódása: közösségi oldalán tett közzé egy képet, amelyen jól látható, hogy a földet érő autó az aszfalton is nyomott hagyott. „Az autó biztonsági szempontból remekül vizsgázott, és tette a dolgát – jelentette ki az Alfa Romeo főmérnöke, Xevi Pujolar. – Nagyon jó, hogy az incidens ellenére Csou jól van. Biztos, hogy a nemzetközi szövetség is megvizsgálja az esetet, és ha van valami, amin javítani lehet, megtesszük. De így is örülhetünk, hogy senki sem sérült meg.”

Fotó: Craig Slater/Twitter