2022. augusztus 11., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A járművezetők és a lakosság megértését kérik

Ezen a héten is munkálatok zajlanak Maros megyében a sáromberki vasúti felüljárón, ahol folytatják a megrongálódott tágulási elemek cseréjét.

Az elkövetkező nyolc-tíz nap alatt Szászrégen irányába a felüljáró előtt letérő régi 15-ös úton, Marosvásárhely felé pedig a szabaddá váló forgalmi sávon lehet közlekedni – tájékoztatott a Brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság.

A munkálatok alatt a közúti forgalom az alábbiak szerint zajlik: napközben 6.30–19 óra között Szászrégen–Marosvásárhely irányában a felüljárón szabaddá váló forgalmi sávok valamelyikén lehet közlekedni; Marosvásárhely–Szászrégen irányában pedig a településen áthaladó kerülőúton zajlik a forgalom, amelyre a felüljáró előtt kell letérni (lásd a mellékelt térképet).

Este 7 és reggel 6 óra között mindkét irányban a szabad sávon halad a forgalom, amit a felüljáró két végén elhelyezett jelzőlámpák irányítanak. A járművezetőket felkérik, hogy a kerülő útvonalon csökkentsék a sebességet annak érdekében, hogy ne okozzanak kellemetlenséget a helyi lakosoknak. A kerülőút használatához a helyi hatóságok beleegyezésére volt szükség, akik megértették, és lehetővé tették az általuk kezelt helyi útszakasz igénybevételét, amit ezúton is köszön az útügyi igazgatóság. A munkálatokkal igyekeznek, még ha nem is dolgozhatnak folyamatosan, mivel a napközben felhasznált anyagoknak (speciális beton, bitumen, masztix) szükségük van arra, hogy éjszaka megszilárduljanak, másnap pedig folytathassák a munkát. Sajnos ennél gyorsabban nem lehet dolgozni, mivel meg kell várni a beton megszilárdulását – hangsúlyozzák.