2022. december 4., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Gyergyóremetei Kereszthegy otthonában kezdte meg a szereplését a Marosvásárhelyi CSM teremlabdarúgó-csapata a 2. liga 2. csoportjában. A 7-3-as végeredmény azt sugallja, hogy az együttes az idén sincs készen arra, hogy a feljutásért harcoljon egy olyan város képviseletében, amely hétszer nyerte meg a bajnokságot.

Bár korábban a klub azt bizonygatta, hogy a férfi kosárlabdázók feljutása után az idén a teremlabdarúgó-csapat kapja meg a szükséges támogatást, hogy a feljutásért harcoljon, ez a jelek szerint nem történt meg. Évekig elfogadtuk azt a magyarázatot, hogy az anyagi háttér rendbetételéig túlélő üzemmódra kapcsolt az együttes, hogy amikor a gondok megoldódnak, akkor feljebb lépjen. Valami azonban nagyon nem működik. Nem csak azért, mert vereséget szenvedtek, hanem mert ez az egyetlen sportág, amelyről egyetlen hírt sem oszt meg a klub honlapja, holott minden egyéb sportág eredményét, lett légyen az ifjúsági teke vagy kézilabda, esetleg veterán atlétika, a nyilvánosság elé tárják. A teremlabdarúgást pedig, amelybe szintén pénzt fektetnek (annyit, amennyit), látványosan hanyagolják. Hol a logika, és mi értelme van így az egésznek? Miközben Marosvásárhelyről kinőtt teremlabdarúgók egész sora más városokat és klubokat képvisel...

A CSM első hazai mérkőzését a hét végén (pontos időpont még nincs) játssza a csoport egyik favoritja, a Simándi Şoimii ellen.

Eredményjelző

Teremlabdarúgó 2. liga, 2. csoport, 1. forduló: Gyergyóremetei Kereszthegy – Marosvásárhelyi CSM 7-3, Simándi Şoimii – Korondi Junior 10-1, Metropolitan Işalniţa – Gyergyószentmiklósi Inter 1-5.